Vreemde dingen

Het is voor negenen in de ochtend. Het is niet druk in de Albert Heijn. Ik ben de enige bij de kassa. Op de loopband heb ik een fles Glorix, Antikal en Ajax gelegd, een tros bananen, een zak peren, appels en rijstnoedels (om eens Van Mersbergen-precies te zijn).
De caissière haalt de producten razendsnel langs de scanner. Ik stop mijn pasje in het pinapparaat. Ik heb mijn drie espresso’s al op, maar kan mijn ogen nauwelijks open houden. Ze lijken extreem zwaar. Staand aan de kassa komt de droom van vannacht terug. Mijn oogleden en wallen zijn zodanig opgezwollen dat ze aan elkaar plakken en mijn zicht belemmeren. Het is ouderdom. Niets aan te doen.
Voorzichtig bevoel ik mijn ogen.
‘Wilt u sekszegels erbij?’ vraagt de caissière.
‘Sorry?’
‘Wilt u sekszegels erbij?’
‘Nee, bedankt.’
Ik stop de spullen geroutineerd in mijn tas en verlaat de winkel.

Op mijn telefoon komt een mail binnen van een boekhandel die mij een datum voorstelt om voor te komen lezen.
‘Ik hou van je,’ staat er onderaan het bericht. En dan de naam van de boekhandelaarster.Geef een reactie